KSP.sk

Korešpondenčný seminár z programovania


Odpovedať 
 
Hodnotenie témy:
  • 0 Hlasov - 0 Priemer
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ZENIT 2012/2013
25.09.2012, 09:19:37 (Tento príspevok bol naposledy zmenený: 25.09.2012 19:15:09 od Koniiiik.)
Príspevok: #1
ZENIT 2012/2013
Ahojte,

aj tento rok sa organizuje tradicna sutaz v programovani pod menom ZENIT. Presnejsie, ZENIT je sutaz vo viacerych disciplinach a nas zaujima prave len jej programatorska castIcon_smile.

Skolske kola sa uskutocnia 6.11., krajske 6.12. a celostatne kolo bude 7.-9.2.2013 v Senici. Zatial mozem povedat len tolko, ze skolske kolo si este odtrpime klasickym delfackym testovacom. Krajske a celostatne kola budu centralizovane cez webovy testovac, podobne ako minuly rocnik. Mozete sa tesit na pekne sady uloh a menej textu v zadaniachIcon_smile.

Zenitovy testovac sa nachadza na http://riesky.sk/zenit/, aj s ulohami z minuleho roku. Ludom, ktori este sutaz cez webovy testovac nerobili (aj ked taki tu asi nie su), odporucam dopredu si vyskusat nejaku ulohu zriesit a odovzdat. Viac info v zalozke Pomoc na stranke. Ak ste mali minuly rok konto, bohuzial si musite vytvorit nove.

Zemco
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
25.09.2012, 15:39:32 (Tento príspevok bol naposledy zmenený: 26.09.2012 14:43:08 od kabell.)
Príspevok: #2
RE: ZENIT 2012/2013
Ta URL mi nefunguje, je chyba len vo mne??

edit//

tak už to napravili
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
25.09.2012, 19:15:54 (Tento príspevok bol naposledy zmenený: 25.09.2012 19:16:05 od Koniiiik.)
Príspevok: #3
RE: ZENIT 2012/2013
(25.09.2012 15:39:32)kabell Napísal:  Ta URL mi nefunguje, je chyba len vo mne??

Jak nefunguje, mne funguje. d-: (-:O

[url=http://losethegame.com/][color=#0000FF][size=4]Prehral(a) si?[/size][/color][/url] d-:
Navštíviť používateľov web Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
01.10.2012, 17:42:35 (Tento príspevok bol naposledy zmenený: 01.10.2012 17:43:50 od jodik.)
Príspevok: #4
RE: ZENIT 2012/2013
Chcel by som sa spýtať ako to školské funguje....resp. keď je školské tak ako ho má škola zorganizovať alebo ako? Icon_cheesygrin
Resp. ako sa prihlásiť.
Za odpoveď vopred ďakujem Icon_smile.
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
01.10.2012, 19:39:10 (Tento príspevok bol naposledy zmenený: 01.10.2012 19:49:45 od zemco.)
Príspevok: #5
RE: ZENIT 2012/2013
(01.10.2012 17:42:35)jodik.myopenid.com/ Napísal:  Chcel by som sa spýtať ako to školské funguje....resp. keď je školské tak ako ho má škola zorganizovať alebo ako? Icon_cheesygrin
Resp. ako sa prihlásiť.
Za odpoveď vopred ďakujem Icon_smile.

Skolske kolo je organizovane tak, ze v jeden den a cas programuju sutaziaci na vsetkych skolach Slovenska tie iste zadania, ktore dodavame my centralne.

To ci sa skolske kolo ale bude na tvojej skole konat, samozrejme zavisi od skoly. Treba sa spytat tvojho informatikara (ak tam take nieco mateIcon_smile ) ci mozes programovat ZENIT a ak o sutazi este nepocul, tak mu o nej povedat!
Skola by mala potom informovat ziakov o detailoch skolskeho kola, ktore by sa malo konat v jej vypoctovom laboratoriu.

(inac som pocul, ze obcas sa robi take, ze ak je malo studentov, skolske kolo sa nekona, a rovno vsetci postupuju na krajske kolo).

Mozno u vas na skole pomoze oficialna adresa sutaze:
http://www.siov.sk/zenit/9452s

tam sa daju najst aj dalsie kontakty v pripade otazok.
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
07.11.2012, 23:32:15 (Tento príspevok bol naposledy zmenený: 07.11.2012 23:32:46 od jodik.)
Príspevok: #6
RE: ZENIT 2012/2013
No tak napriek snahe našej p.p. sa školské kolo zorganizovať nepodarilo, avšak vybavila nám aspoň voľno, tak sme robili doma, poslali na danú adresu a uvidíme. Neviem ako sa dozvieme vyhodnotenie atď., ale tak dúfam, že sa všetko nejako podarí a na sv. Mikuláša nebudem v škole Icon_cheesygrin.
Úlohy prinajmenšom nezvyčajné a to j-čko si ešte preriešim, nakoľko ma napadlo celkom easy riešenie toho problému s tým koridorom(číslom D).
Za minulú odpoveď ďakujem Icon_smile
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
08.11.2012, 18:49:27
Príspevok: #7
RE: ZENIT 2012/2013
Ma dakto vyriesenu tu poslednu ulohu ?
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
08.11.2012, 22:26:25
Príspevok: #8
RE: ZENIT 2012/2013
Nie, radsej som hral solitaire. Ale imo optimalne riesenie 1. polky je konvexny obal vrcholov obdlznikov, a 2. polky konvexny obal kruznic (specialne aj bod je kruznica, s polomerom 0). O(n log n) cas.

farmar: http://www.mangareader.net/114-4202-6/great-teacher-onizuka/chapter-77.html
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
08.11.2012, 22:53:05
Príspevok: #9
RE: ZENIT 2012/2013
(08.11.2012 22:26:25)Xellos.myopenid.com/ Napísal:  Nie, radsej som hral solitaire. Ale imo optimalne riesenie 1. polky je konvexny obal vrcholov obdlznikov, a 2. polky konvexny obal kruznic (specialne aj bod je kruznica, s polomerom 0). O(n log n) cas.
neviem, čo je konvexný obal kružníc, ale tá kružnicová časť v súčte nie je náhodou presne jedna kružnica, resp. kruh pri obsahu?
a rovné časti * D, sa vypočíta ľahko...čiže nestačí nám len konvexný obal z 1. polky úlohy?

P.S.: Je to len chvíľková úvaha, nemám to nejak overené, ale ak som to správne pochopil, tak by to mohla byť pravda Icon_cheesygrin
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
09.11.2012, 17:26:30 (Tento príspevok bol naposledy zmenený: 09.11.2012 17:38:02 od mišof.)
Príspevok: #10
RE: ZENIT 2012/2013
(08.11.2012 22:53:05)jodik Napísal:  neviem, čo je konvexný obal kružníc, ale tá kružnicová časť v súčte nie je náhodou presne jedna kružnica, resp. kruh pri obsahu?
a rovné časti * D, sa vypočíta ľahko...čiže nestačí nám len konvexný obal z 1. polky úlohy?

P.S.: Je to len chvíľková úvaha, nemám to nejak overené, ale ak som to správne pochopil, tak by to mohla byť pravda Icon_cheesygrin

Hej, je to presne tak. Tie oblé časti plota dokopy spravia presne jeden kruh.

-----

BTW, s konvexným obalom je to takto: Konvexný útvar je taký útvar, v ktorom keď zoberieš ľubovoľné dva body A a B, tak celá úsečka AB patrí do toho útvaru. Konvexný obal (čohokoľvek) je *najmenší* útvar, ktorý obsahuje všetko (čokoľvek) a je konvexný.

Takže kľudne môžeš hovoriť napr. aj o konvexnom obale množiny gulí a kociek v 3D (ale to už je riadny grc Icon_cheesygrin ).
Navštíviť používateľov web Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
05.12.2012, 17:58:16
Príspevok: #11
RE: ZENIT 2012/2013
Inak je povolene na krajskom kole pouzivat internet ?
napr. http://www.cplusplus.com/
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
05.12.2012, 18:59:36
Príspevok: #12
RE: ZENIT 2012/2013
Internet je povolene pouzit v rozumnej miereIcon_smile. Napriklad pre ucely pozerania dokumentacie k tvojmu jazyku alebo jeho knizniciam. Samozrejme, nie je povolene komunikovat s inymi ucastnikmi ani nic podobne.

(05.12.2012 17:58:16)Dasio Napísal:  Inak je povolene na krajskom kole pouzivat internet ?
napr. http://www.cplusplus.com/
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
05.12.2012, 19:12:35
Príspevok: #13
RE: ZENIT 2012/2013
Zdravím, skúsil som si test úlohu, či mi všetko ide... Robím v Lazaruse a kompilátor mi vyhadzuje správu
Fatal: Can't find unit CustApp used by project1
na PC mi to v pohode beží, nič som nemenil, len doplnil 4 riadky kodu do konzolovej aplikácie... Je možné že v testovači chýbajú nejaké knižnice?
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
05.12.2012, 20:04:08
Príspevok: #14
RE: ZENIT 2012/2013
(05.12.2012 18:59:36)zemco Napísal:  Internet je povolene pouzit v rozumnej miereIcon_smile. Napriklad pre ucely pozerania dokumentacie k tvojmu jazyku alebo jeho knizniciam. Samozrejme, nie je povolene komunikovat s inymi ucastnikmi ani nic podobne.

(05.12.2012 17:58:16)Dasio Napísal:  Inak je povolene na krajskom kole pouzivat internet ?
napr. http://www.cplusplus.com/
ano o to mi islo, pozerat si dokumentaciu c++, dakujem za rychlu odpoved Icon_smile
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
06.12.2012, 16:36:46 (Tento príspevok bol naposledy zmenený: 06.12.2012 16:37:02 od Xellos_old.)
Príspevok: #15
RE: ZENIT 2012/2013
Tak co, ako sa pacila cast j)? Icon_cheesygrin

farmar: http://www.mangareader.net/114-4202-6/great-teacher-onizuka/chapter-77.html
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
07.12.2012, 18:03:05
Príspevok: #16
RE: ZENIT 2012/2013
Priatelia, KK mame za nami. Myslim, ze to prebehlo o dost hladsie ako minuly rok Icon_smile. Na stranke si mozete pozriet vysledky testovania vasich rieseni a tiez prvu verziu strucnych vzorakov (casom doplnim vzorove programy). Nejasnosti smerujte najlepsie semIcon_smile. Postupujucim na CK gratulujem!

PS: no priznajte sa, kto si nevsimol ze v G plati ze ak je na mape "nejaky" trojuholnik, potom je tam trojuholnik velky 1? Vzorove riesenie ma 6 riadkov s nacitavanim vstupuIcon_razz.
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
07.12.2012, 21:14:40 (Tento príspevok bol naposledy zmenený: 07.12.2012 21:17:46 od jodik.)
Príspevok: #17
RE: ZENIT 2012/2013
No tak ako ste dopadli v ostatných krajoch Icon_cheesygrin - viem výsledky len zo ZA....
V mojom prípade zaujímavo...
vstávam 5:55 (!) aby som stihol vlak (tam boli tiež riadne rozruchy), prídem do LM: -16 (!!!) stupňov. Po piatich minútahc som si chcel volať sanitku Icon_cheesygrin (nevyspatý a taký nevyspatý to ako by bol 2 x väčší chlad), našťastie asi za nejakých 8 min som to našiel....potom takýto premrznutý mozog do poľa, okrem iného pair-ov double-ov, pushback-uje pomocnú premennú "udalost" - pair INT-ov...úloha E...na sample-och bolo dva krát z troch všetky minúty :00 a na tom jednom sa to neprejavilo.....jedna strata 30 bodov. Pred tým príklad D, trochu som sa nepochopil so zadaním...vyplňoval som tabuľku od A po Z a keď som nenašiel I myslel som si, že "ostatné symboly" mám nechať na mieste a išiel som ďalej a potom mi už nedošlo, že I bolo jediné, pre ktorý nebol definovaný obraz z tých 2 príkladov -> logicky sa to neprejavilo na samploch -> druhých 25 bodov. Poslednú hodinu som sa "s*al" s H-čkom (pred tým som urobil I (ešte že som si najprv povedal že H bude na dlho)), kde som sa snažil urobiť vlnovky, ktoré mi kedysi niekto vravel, že to je naj riešenie (neviem isto, ale podľa mňa tie uhlopriečky boli možno lepšie) a aj som to stihol dať do štádia vybodkuj najdlhšiu cestu, avšak keďže mala mať K dĺžku, tak som sa okašľal že tá moja bola za zhruba šírku 25 políčok K+-1 (a za každých 25 tak nejak podobne) a nakoniec som mal dobre len jednu sadu z celého H, chýbalo mi ešte pár min, alebo som mal urobiť klasické bludisko (jedn. typ vo vzoráku) a mal by som aspoň okolo tej polovice vstupov za 5 min....
Po tomto všetkom, neviem akým zázrakom som s úbohými 149 bodmi dokázal získať 1. miesto v ZA kraji. Naozaj som rád ako to nakoniec dopadlo Icon_cheesygrin, hlavne pri tej zbytočnej strate 55 bodov....Icon_cheesygrin

Hodnotenie: testovač výborný, úlohy zaujímavé (resp. iné ako napr. na OI, kde je predsa len iný pomer počet príkladov/čas), organizácia každej súťaže si zaslúži veľkú pochvalu! Icon_wink

Xellos: vyriešil si? ja som si len prečítal zadanie, nestihol som to moc a i keď som videl n<=24, predsa len som si myslel, že to bude nejaké lepšie ako exponenciálne Icon_cheesygrin...a tá polovica bodov fakt potom nebol až taký problém....

Zemco: keď sa na to tak dívam... Icon_cheesygrin Icon_cheesygrin Icon_cheesygrin

Tak teda ako kto postúpil z iných krajov, pochváľte sa! Icon_smile
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
08.12.2012, 13:00:45
Príspevok: #18
RE: ZENIT 2012/2013
Vysledky kedy budu ? Sice som to uplne pokazil, prva uloha bol som si isty ze to mam dobre a stale mi to neslo, trochu som spanikaril a stratil tam vela casu aj tak som to potom preskocil a par minut pred koncom som si uvedomil v com mam chybu
(1234
1254 -> 1==1 count++,2==2 count++,3!=5 cize nic ale moj cyklus pokracoval 4==4 count++ co sa nemalo stat Icon_smile)
Co som si snazil spocitat body tak by som mal mat len cca 55 Icon_cheesygrin je mi jasne ze to na postup neni len by som chcel vediet kolko percentil(pred rokom som mal 16b a percentil asi 50 Icon_cheesygrin)
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
08.12.2012, 14:00:30
Príspevok: #19
RE: ZENIT 2012/2013
vysledky budu v blizkej buducnost Icon_smile
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
08.12.2012, 17:08:47 (Tento príspevok bol naposledy zmenený: 08.12.2012 17:54:21 od Xellos_old.)
Príspevok: #20
RE: ZENIT 2012/2013
Wat? Spoiler tag neni? (lebo nerad quotujem velke posty)

jodik: Som vyriesil. Aspon teda k). A pretlacil som O(N 2^N). Lebo som neoptimalizoval to N, ale mocninu 2 Icon_cheesygrin.
Okrem hecu na k) som sa nijako brutalne nesnazil. Okrem sprosteho asi prekrocenia memory limitu na i) (cakal by som ze vector< set<int> > neprekroci 64 M), to slo fajn. Mam 265 bodov tusim, lebo na g) som dakde lapil WA a h) som moc nestihol, lebo 2 hodiny som robil k).

V blizkej buducnosti... o 10 minut, italy style?

farmar: http://www.mangareader.net/114-4202-6/great-teacher-onizuka/chapter-77.html
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
Odpovedať 







Účet

Ako sa prihlásim?
 
loading

Redirecting