KSP.sk

Korešpondenčný seminár z programovania


Odpovedať 
 
Hodnotenie témy:
  • 0 Hlasov - 0 Priemer
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
8. úloha
06.01.2012, 11:30:12
Príspevok: #1
8. úloha
"V momente, keď zasvieti zelená, môžu vojsť do mesta."
Na ktorom semafóre má zasvietiť zelená? Icon_mrgreen
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
06.01.2012, 12:00:28
Príspevok: #2
RE: 8. úloha
...na tom na konci cesty
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
06.01.2012, 12:07:22
Príspevok: #3
RE: 8. úloha
takže ak by som v tom prípade z príkladu šla z miesta 1 do 2, tak semaforom na 2 zasvieti o tretej minute, takže až vtedy možem vyštartovať z 1, alebo možem vyštartovať tak, aby som už o tretej minute prešla semaforom....

A ešte, či može nastať pripad, kedy sa mi oplati urobiť si zachadzku, teda do takej slepej uličky, a sice pri tom stratim čas, ale možno nestratim nejake potrebne vodičaky....
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
06.01.2012, 12:19:31
Príspevok: #4
RE: 8. úloha
Z mesta mozes vyrazit kedykolvek, semafor ti brani vstupit do mesta na konci.

Takze ked na ides z 1 do 2 a na tej ceste semafor svieti o 3, 6, 9, ..., a cesta trva 2, tak si na konci cesty 1 postojis a o 3 prejdes.
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
06.01.2012, 12:23:56
Príspevok: #5
RE: 8. úloha
na každom semafóre si teda môžem postáť? ja som myslela že oni na to kašlu a proste idú a je im jedno či na červenu alebo zelenu...
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
06.01.2012, 13:31:20
Príspevok: #6
RE: 8. úloha
Ano mozes stat Icon_smile
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
06.01.2012, 14:46:48
Príspevok: #7
RE: 8. úloha
(06.01.2012 12:23:56)BašKa Napísal:  na každom semafóre si teda môžem postáť? ja som myslela že oni na to kašlu a proste idú a je im jedno či na červenu alebo zelenu...

Baška, presne toto som si myslel aj ja. A nejaké obojživelníky ma presviedčali o tom, že som čudný a že nikto iný to takto nepochopil. Teraz si dokázala 2 veci:
- nie som čudný (aspoň nie sám)
- zadanie nebolo napísané úplne korektne. Vedúci si neuvedomili že príslovka sem-tam má okrem časového aj priestorový význam, ktorý v súvislosti so slonmi nedbajúcimi na predpisy vzbudzuje dojem konštantného pohybu.

Ďakujem Ti.
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
06.01.2012, 16:15:53
Príspevok: #8
RE: 8. úloha
Nechcem zakladať nové vlákno, tak sa spýtam tu, keďže ma to napadlo pri riešení tohto príkladu, resp. napadlo ma to už dávno len teraz som sa rozhodol to riešiť Icon_cheesygrin.
Chcel by som sa spýtať či v pascale sa dá nejakým zázrakom nastaviť rozsah poľa podľa premennej z vstupu?
Ako napr. array[1..n]... readln(n);(v Jave new Array(n)) viem že to tak nefunguje, ale niečo v tom zmysle, pretože nie som si istý, ale zdá sa mi že mi raz niekto na KSP vytkol že nemám pamäťovú zložitosť (niečo), ale O(1), pretože vždy sa alokuje rovnaké množstvo pamäti (už neviem či sa mi to zdalo, alebo fakt), každopádne to je pravda.
Za všetky odpovede ďakujem Icon_cheesygrin
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
06.01.2012, 16:19:44
Príspevok: #9
RE: 8. úloha
aj ja som myslel ze sa budu dzunglou rutit ako sialeni 300vkou a vodicaky iba budu z okna vyhadzovat policajtom Icon_cheesygrin
pochopil som to ale ked som skusil pre obe moznosti aky by bol sample vystup a ked mi program zbehol spravne na testovaci

farmar: http://www.mangareader.net/114-4202-6/great-teacher-onizuka/chapter-77.html
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
06.01.2012, 16:21:42
Príspevok: #10
RE: 8. úloha
jodik:
var x:array of longint;
read(n);
SetLength(x, n);

Ale v KSP ta nikto nebude bit, ked si spravis pole dostatocne velkej pevnej velkosti (podla limitov v zadani).
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
06.01.2012, 16:59:28
Príspevok: #11
RE: 8. úloha
Tak to je super Icon_cheesygrin....neviem prečo som sa to nespýtal už pred dvoma rokmi, taktiež neviem, prečo som to nedokázal vygoogliť.
Tak to by som mal potom ďalšie dve otázky Icon_cheesygrin:
1.: Či sa dá inicializovať pole v jednom príkaze viac políčok, napr. namiesto: pole[1]:=2; pole[2]:=2; pole[3]:=2; nejak ako sa to dá robiť v modernejších jazykoch že ja neviem pole[1..3]:=[2,2,2], také čosi fakt nemám potuchy či sa to dá a či takto(to asi nie).
2.: Či v pascale exitujú nepravidelné poli, aspoň myslím že sa to tak volá že proste pole[1..3,1..3] nie je tabuľka 3x3, ale také čosi že pole[1,..] bude mať x prvkov, pole[2,..] y prvkov atď. to by mi v tejto osmičke aj dosť pomohlo Icon_cheesygrin
Za všetky odpovede ďakujem!
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
06.01.2012, 17:12:33
Príspevok: #12
RE: 8. úloha
1. neviem ako to je v pascale (ale for cyklus ta zase stoji 2 riadky).

2. myslim, ze toto funguje:
var x: array of array of longint;

SetLength(x, 2);
SetLength(x[0], 47);
SetLength(x[1], 23);
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
06.01.2012, 17:24:03
Príspevok: #13
RE: 8. úloha
2.: to by bolo peckové škoda, že to viem až teraz, ale lepšíe ako nikdy možno to prerobím
1.: Jo, ale nie vždy sa to dá cyklom keď mám x hodnôt nie na vstupe ani nikde ktoré proste viem(sú rozdielne) a vtedy to musím inicializovať len tak zdĺhavo (napísal som si na to program Icon_cheesygrin)
3.: Keď už tu dávam toľko otázok, ešte jedn a vec by ma zaujímala. Keď niekde napíšu optimálnu časovú zložitosť napr. (quicksort) O(n*log(n)), tak ten logaritmus je s akým základom? Keď sa nepíše tak je dekadický tzn. 10, avšak v optimálnom prípade by mal byť QuickSort O(n*log2(n)(aspoň myslím), či to je len tak že je to proste logaritmické? Icon_cheesygrin[/align]
Znovu/a za všetko ďakujem! Icon_wink
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
06.01.2012, 17:30:55 (Tento príspevok bol naposledy zmenený: 08.01.2012 15:34:16 od Koniiiik.)
Príspevok: #14
RE: 8. úloha
pri O notacii ta zaklad netrapi, lebo napr

log_10(n) = log_2(n)/log_2(10)

a ten log_2(10) je konstanta, ktora sa strati v tom O.

// Jazykovedný ústav
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
06.01.2012, 17:56:25
Príspevok: #15
RE: 8. úloha
(06.01.2012 17:12:33)USAmec Napísal:  1. neviem ako to je v pascale (ale for cyklus ta zase stoji 2 riadky).

2. myslim, ze toto funguje:
var x: array of array of longint;

SetLength(x, 2);
SetLength(x[0], 47);
SetLength(x[1], 23);

Funguje to. Fakt díky Icon_cheesygrin
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
08.01.2012, 15:21:45
Príspevok: #16
RE: 8. úloha
(06.01.2012 17:56:25)jodik.myopenid.com/ Napísal:  
(06.01.2012 17:12:33)USAmec Napísal:  1. neviem ako to je v pascale (ale for cyklus ta zase stoji 2 riadky).

2. myslim, ze toto funguje:
var x: array of array of longint;

SetLength(x, 2);
SetLength(x[0], 47);
SetLength(x[1], 23);

Funguje to. Fakt díky Icon_cheesygrin

Každopádne som zisitl, že to mierne spomaľuje program tak o 20% napr. pri jednotke, lebo iný rozdiel som tam nevidel a keď som to tam dal bolo to tak cca pomalšie Icon_cheesygrin
Vyhľadať všetky príspevky tohoto používateľa
Citovať príspevok v odpovedi
Odpovedať 







Účet

Ako sa prihlásim?
 
loading

Redirecting